O různých bobřících aneb Vodní hlodavec offline…

imagesCAHE0GIKJako dítě, teenager i „celý člověk“ jsem jezdila každým rokem na tábor (postupně jako účastník, instruktor a vedoucí). Tábor byl v lese. Stanový. Bez elektřiny. Měli jsme služby v kuchyni. Sadili jsme stromky v lesní školce. Myli jsme se v potoce. V noci byla děsná zima. Dnes to možná může znít některým městským dětem téměř jako týrání. Ale… bylo to báječné! Ten tábor je tam POŘÁD. A stále tam  jezdí děti i stará parta vedoucích…

imagesLetos jsem se tam zajela podívat. „Prosím tě, řekni mi, jak to dneska funguje?“ tázala jsem se jednoho z vedoucích hned po příjezdu. „Jak teď ta děcka vydrží bez elektřiny? Celých 14 dní bez mobilu, tabletu, těch jejich facebooků, twitterů a instagramů?“ vrtalo mi hlavou. „No, nejdřív strašně blbě,“ přiznal. „Naštěstí si všechno vybijou hned první den, protože si, blbouni, esemeskujou ze stanu do stanu a jsou futr online,“ vysvětlil. „Pak mají zhruba tři dny regulerní absťák, klepou se, kvičí, že nic neví a děsivě vyvalují oči. Načež se zklidní a začne pohoda. Úplně jako za nás…“ dodal.

imagesCAZRGSIGTož tak. Nebohá robátka projdou hned ze startu drsným informačním embargem a poté už si mohou klidně vychutnávat les. Ono se vlastně zase až tak moc nezměnilo, snad jen ty názvy bobříků. My jsme drželi hlodavce mlčení nebo odvahy a oni mají zřejmě bobříky offline a cell phone silence.

Každá doba má holt něco…

Foto:
borovice.cz
bonella.cz
evikzvirata.wz.cz
Příspěvek byl publikován v rubrice JEN TAK se štítky , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

26 reakcí na O různých bobřících aneb Vodní hlodavec offline…

  1. Evelins napsal:

    Cell phone silence 😀

  2. vimneok napsal:

    to zavedu doma taky 😀

  3. Enka Quanium napsal:

    Tabory jsem milovala.. jezdila jsem na ruzne a vzdycky me pekelne nasralo, kdyz me misto stanu nebo chatky ubytovali v budove. V BUDOVE!! Cely tabor pak stal za prd, bo kdo by chtel spat na tabore v perinach, ze? Jedina zachrana pred sebevrazdou pak bylo vyboxovane horni poschodi na poschodovce, protoze tu jsem doma jakozto jedinacek pochopitelne nemela a silene jsem ji tem, co ji doma meli, zavidela.. kdyz jsem zestarla a jezdila na tabory jako zdravotnik, preferovala jsem tu budovu a postel bez poschodi, jelikoz ve tri rano se podnapile zdravotnici z poschodovky leze setsakra spatne.. no, zname to, ze.. 🙂

  4. Desperádo napsal:

    Sebekriticky uznávám, že název článku mi původně evokoval úplně jiné téma než letní tábor….

  5. mfrohlichova napsal:

    Asi pošlu své děti konečně na tábor v rámci cell phone detox :-D….

  6. Jako odvykačka dobrý… Pro jistotu přibal Metadon…. 🙂

  7. kejtys napsal:

    Takový menší absťák taky prožívám, když jedu někam, kde není internet :D. Ale já jsem za to docela ráda. Naštěstí jako malá jsem si tábory vychutnala.. to jsme internet ještě dlouho neměli.

  8. Teress napsal:

    Jak já jsem měla ráda tábory..chci být zase dítě a na nějakej si na dva týdny vyjet:)

  9. 747 napsal:

    „Hlodavec mlčení“ mě dostal! Mám z toho akutní chechtavku. 😆

  10. Dana napsal:

    Dobré, já jsem teď z jistých důvodů už 3 dny bez mobilu a žiju v nádherném vzduchoprázdnu. Nikdo mi nevolá, nic nemusím řešit, nevím kolik je hodin. Čas plyne tak nějak pomaleji. Ale už začínám mít pomalu ale jistě absťák :-). Holt nová doba …..

  11. Romana napsal:

    Jawuhl jsem si pořídila telefon chytřejší, než můj kolega, a teď posílám obrázky na instagram i z hospody. Ale už mám za sebou coming out, když jsem si fotila v práci nehty a kolegyně na mne bafla „Zase postuješ pařáty?“. Zastyděla jsem se…a už neukazuju.

  12. balzu napsal:

    vždyt je takovej tábor, co se děly ještě v offline době, pro děti to nejlepší….ráda na ty doby vzpomínam, byli jsme kolikrát od bahna od hlavy k patě a co? koupali se v rybníce nebo řece a co? bylo nám dobře…sice už jsme mobily pak měli, ale naštěstí bez internetu! takže se do nich nedalo čumět 24/7 (i když ty baterky dřív vydržely fakt víc:D)
    docela ráda bych ted žila chvíli offline, ale nemůžu si to zrovna dovolit..

Napsat komentář