Hody hody doprovody aneb Čimčarara

Gril mix s omáčkou CHIMICHURY.

Navštívila jsem s přáteli zveřinové hody. To nebylo jídlo – to byla symfonie… Zážitek s velkým „Z“. Bažant, divoká kachna, masa srnčí, dančí, mufloní i kančí (ano – s šípkovou i se zelím). To vše připravil pro hosty Zdeněk Voznica, emeritní šéfkuchař Grandhotelu Pupp, který se vyučil v ostravském Fenixu a pracoval v hotelu Ostrava, pražském hotelu Šroubek, v Drážďanech, Rakousku, Vídni a v Salcburku. Co víc si mlsný návštěvník může přát…

Režie: Emeritní šéfkuchař Zdeněk Voznica
Hudba: Josef Mysliveček
Inspicient: Sdružení Nimrod
Nápověda: Majitel podniku
Osoby: 4 ženy, 4 muži, číšník (j. h.)

Bažant pečený na slanině a cibuli s divokým kořením s nočky ze šťouchaných brambor.

DĚJSTVÍ PRVNÍ:
/Všichni důstojně sedí u stolu, studují jídelní lístky. V povzdálí stojí číšník./
Muž 1: Když já nevím. Dal bych si buď divokou kachnu dušenou na červeném víně a houbách nebo bažanta pečeného na slanině s cibuli a divokým kořením…
Muž 2: Já tedy začnu polévkou Svatý Hubert s krájeným masem ze zvěřiny zjemněnou červeným vínem a šlehanou smetanou.
Žena 4:  Dám si Gril mix z dančích, kančích a srnčích medailónků s plátky anglické slaniny, zvěřinovou klobásou a omáčkou … čimuči… čičury…čirumy…
Číšník: /decentně/ Čimičury, madam.
Žena 4: Ano. To!
/všichni objednávají/
Žena 1: /šeptem/Už sis konečně vybral?
Muž 1: Když já nevím, jestli bažanta nebo kachnu…
Žena 1: /silnějším šeptem/ Zase zdržuješ…
Muž 1: Tak já bych si dal….mno… tak tu divokou kachnu.
Číšník: Je mi to velice líto, pane, ale kachna právě došla…
Muž 1: /zklamaně/ Hmmm… Tak bažanta…

Srnčí medailonky pečené na roštu, zdobené hlavičkami pečených žampiónů,
podávané s hruškou vařenou v červeném víně, plněnou višněmi dušenými
v karamelu, smažené bramborové hranolky.

DĚJSTVÍ DRUHÉ:
/všichni jedí, do cinkotu příborů vykřikují jeden přes druhého/
Báječné! Úchvatné! Dokonalé! Cítíš tu harmonii, tu vyváženost? Ta vůně! Podívej se na to maso v řezu. To je umělecké dílo! Mňam! Óóóch. Mlask, mlask, mlask…
Muž 3: Dámy by si ještě daly tu horkou zapečenou čokoládu se zakysanou smetanou a višní /číšník nese dezert/.
Ženy: /sborově/ Bože… Áááách…
Žena 4: Sakra! Vždyť já jsem to chtěla vyfotit na blog.
Muž 1: Pozdě! Sežralas to…
/přichází šéfkuchař v naškrobené čepici/ všichni tleskají…
Muž 2: A teď bychom si … snad… mohli dát kapku něčeho ostřejšího…

DĚJSTVÍ TŘETÍ:
Muž 1: Dáme ještě jednu?
Muž 2: Kluci, nezdá se vám, že se stmívá?
Muž 1: Nestraš!
Žena 3: Už jste jich měli dost!
Muž 3: Čimičuráááá! Či-mi-ču-rááá! Čimčarara čim čim čim…
Muž 4: Muška jenom zlatá…
Muž 2: Srrrašně…to…večerrrr…..nádhera…Kanšííí…Srrrnšííí…Danšššííí…
Muž 1: No… někdy….rozumííííššš…. tak jako….pohááádkááá…
Žena 2: Tak zaplatíme, ne?
Muž 3: Čimičurááááá…

Nápověda: /nahlas naléhavě šeptá/ Platit!!! Teď už máte platit!!!

Příspěvek byl publikován v rubrice JEN TAK se štítky , , , , , , , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

34 reakcí na Hody hody doprovody aneb Čimčarara

  1. tutto bene napsal:

    Čury mury, čimičury. To má být další jazykolam? Hlavně v závěru večera to byla určitě legrace 🙂
    Jídlo vypadá výborně, úplně slintám. A to jsem už po vcelku chutném obědě.

  2. Chantal Prym napsal:

    Pozdě, sežralas to 😀 😀 😀 To ma dorazilo.

  3. Goldie napsal:

    Ja zverinu vazne muzu, takze silne zavidim 🙂 jak dlouho jste tam byli, nez jste to vsechno snedli ? 😀

  4. hmmm, dostala při čtení hlad 🙂

  5. Vivi napsal:

    Teda já se vždycky u tebe tak nasměju. ;-)Tahle divadelní hra obzvlášť potěšila moje herecko kuchyřský srdce ;-).
    Vivi

    • To jsem ráda… 11.11. jdeme na svatomartinskou husu a víno, měly by být i nadívané husí krky atp…
      Co myslíš – bude lepší televizní přenos, chvilka poezie nebo drama s psychologickými prvky???

  6. Isia napsal:

    Ahá, už chápem, čo primälo Ľudmilu Podjavorinskú napísať Čin-Čina, kde hlavnú postavu pomenovala „Čimo Čimčara“. Určite si tiež pochutnávala na čimičury a potom ju napádali takéto skvosty. No, asi by som mala aj ja niečo také ochutnať.

  7. animon napsal:

    a zapečená čokoláda – jak (v čem) byla zapečená?

    • V malé zapékací misce. Uvnitř teplá, vláčná a krémovitá, na povrchu a stěnách misky se zkaramelizovanou krustou… Čepice ze smetany a v tom višně… Jéžiš, já bych si to dala zas…

  8. Jana napsal:

    Hahaha…super clanek.
    No a to stim…jezis, dyt ja jsem to zapomela vyfotit na blog…to mi neco pripomina:)

    CHIC SICILY

  9. Mňam úplně jsem taky na takové hody dostala chuť 🙂

  10. balzu napsal:

    ááááách:D
    btw. jak se to dá tady followovat (bez možnosti fb)?

  11. Chachááá, tak to jsi mě opravdu pobavila! Naprostá klasika. Ale museli jste si teda pochutnat, neznám nic lepšího, než super jídlo a srandu k tomu. Jinak tleskám originálnímu pojetí!

  12. dobrotka napsal:

    Na to, že se vidíme každý týden, jsi pěkný tajnůstkář. Příště hlásíš, kdy a kde a já dorazím se slinami u rtu a leskem v očích! Závidím, ještě že tam není fotka dezertu, musela bys zemřít.

    • Milá Dobrotko! Zdá se, že fotkám dezertů se raději vyhnu KOMPLEXNĚ, neboť zemřít ještě nechci…
      Tipy ráda prozradím osobně… Chci vidět tu slinu u tvých rtů….

  13. grus napsal:

    velice mne to pobavilo, úplné slavnosti sněženek 🙂
    grus | http://www.posilovanihubnuti.cz

Zanechat odpověď na ustarnouciblogeriny Zrušit odpověď na komentář